ΤΕΡΙΝΑ FOIE GRAS ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 μεγάλες φέτες foie gras (340 γρ.)
1/4 κ. τσαγ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κλωναράκι ρίγανη
1 ποτήρι του κονιάκ Μεταξά
20 λεπτές φέτες τρούφα
20 φέτες Αυγοτάραχο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τις ίνες από το foie gras, αν υπάρχουν. Μαρινάρουμε με brandy, δενδρολίβανο και ρίγανη για 10 ώρες, ώστε να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Τοποθετούμε σε τερίνα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 75oC. Βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε τα λίπη από το πάνω μέρος της τερίνας με χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.

Για το σερβίρισμα προσθέτουμε από πάνω αυγοτάραχο και φέτες τρούφας, είτε κόβουμε κατά μήκος την τερίνα και δημιουργούμε διαδοχικά στρώσεις από αυγοτάραχο, τερίνα και τρούφα. Συνοδεύουμε με «Τρικαλινός Αφρίνα» κρύσταλλοι αλατιού.