1856 Τα τρία αδέρφια της οικογένειας Τρικαλινός, ο Ζαφείρης, ο Νίκος και ο Γιώργος ξεκινούν την παραγωγή και εμπορία του αυγοτάραχου στο Αιτωλικό.
1942 Ο Παναγιώτης Τρικαλινός –υιός του Ζαφείρη και πατέρας του τρέχοντος ιδιοκτήτη- αναλαμβάνει την επιχείρηση του αυγοτάραχου, όντας έμπειρος Ιβαράς και Καπετάνιος σε μια σειρά Ιβαριών του Αιτωλικού.
1995 Ο Ζαφείρης Τρικαλινός, και τωρινός ιδιοκτήτης, αναλαμβάνει την ηγεσία της οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας αυγοτάραχου.
1997 Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρίας Trikalinos, αποτελούν τις πρώτες πιστοποιημένες εγκαταστάσεις παραγωγής αυγοτάραχου στην Ελλάδα. Όλες οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής διευθύνονται κάτω από σταθερές και απολύτως ελεγχόμενες διαδικασίες, οι οποίες διασφαλίζουν τη σταθερή ποιότητα όλων των προϊόντων Trikalinos και εγγυώνται ότι παράγονται σε πιστοποιημένες συνθήκες υγιεινής.
1998 Ο οίκος Petrossian εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την εταιρία Trikalinos.
2005 Η εταιρία Trikalinos παράγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Αυγοτάραχο Τρίμμα. Ο σπουδαίος Chef Jose Andres προσυπογράφει το Trikalinos Αυγοτάραχο.
2006 Το Trikalinos Αυγοτάραχο Τρίμμα διακρίνεται ως ένα από τα καινοτόμα προϊόντα στην Διεθνή Έκθεση Sial Paris. Βράβευση από τα Gourmet Award.
2007 Βράβευση από τα Gourmet Awards.
2008 Η εταιρία Trikalinos λανσάρει την Αφρίνα. Δημοσιεύονται στο έγκριτο Αμερικανικό επιστημονικό Περιοδικό Χημείας και Τροφίμων “Journal of Agricultural & Food Chemistry” τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της πρώτης έρευνας πάνω στη διατροφική αξία του Trikalinos Αυγοτάραχο.
2009 O διάσημος Chef Ferran Adria παρουσιάζει το Trikalinos Αυγοτάραχο στο El Bulli. Η νέα συσκευασία του Trikalinos Αυγοτάραχο βραβεύεται από τα Διεθνή βραβεία συσκευασίας Pentawards.
2010 Ο κορυφαίος Chef του πλανήτη Ferran Adria, συμπεριλαμβάνει το Trikalinos Αυγοτάραχο στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά τρόφιμα του κόσμου, στο βιβλίο: Fragile Feast.
2011 Παρουσίαση των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων της προκαταρκτικής έρευνας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, στο 15 Διεθνές Συμπόσιο Αθηρωμάτωσης, σχετικά με την πιθανή ευεργετική δράση του Trikalinos Αυγοτάραχο στην υπερχολιστερολαιμία και εν γένει στα καρδιαγγειακά νοσήματα.
2012 Το Trikalinos Αυγοτάραχο διακρίνεται με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, από το ITQI.
2013 Κυκλοφορεί για πρώτη φορά το Αυθεντικό Μελίχλωρο Golden Age Αυγοτάραχο, το νέο προϊόν της εταιρίας Trikalinos, σε περιορισμένη έκδοση. Το Trikalinos GIFT BOX λαμβάνει το πρώτο βραβείο συσκευασίας στο διαγωνισμό συσκευασίας που οργανώθηκε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης «Ελλάδα, Γιορτή , Γεύσεις», του περιοδικού «Αθηνόραμα». Η κυκλοφορία τριών νέων προϊόντων, που αναπτύσσονται και παράγονται από την εταιρεία Τρικαλινός και κυκλοφορούν με την επωνυμία “Αλάτι: Φυσικό, Βοτανικό και Καπνιστό”. Η σειρά των προϊόντων είναι υπό τη διπλή επωνυμία και των δύο εταιρειών Τρικαλινός και της Γαίας.
2014 Το Νο 1 εστιατόριο του κόσμου για το έτος 2013, το “El Celler de Can Rocas», εγκαινιάζει ένα πιάτο αφιερωμένο στην Trikalinos Αυγοτάραχο, με μαριναρισμένο σκουμπρί, αντζούγιες, κάπαρη και τουρσί. Κυκλοφορεί μια νέα πρωτοποριακή συσκευασία για το νέο προϊόν της εταιρίας, Θαλασσινό Αλάτι, για το οποίο τιμήθηκε με το Χάλκινο Pentaward στο Τόκιο, την ίδια χρονιά.
2015 Μια σημαντική επένδυση της εταιρείας στον τομέα της Ε & Α οδηγεί στην αρχή μιας νέας επιστημονικής έρευνας για το Trikalinos Αυγοτάραχο, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται στις αρχές του 2017. Η συγκεκριμένη έρευνα θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων και καινοτόμων προϊόντων για την εταιρεία και θα φέρει στο φως περαιτέρω σημαντικές ωφέλειες για την υγεία, που σχετίζονται με την κατανάλωση του Trikalinos Αυγοτάραχο.