TRIKALINOS ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ: ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ FERRAN ADRIA

| BLOG

Ξεχωριστή ημέρα και εξαιρετικά τιμητική τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την εταιρίαTrikalinos Αυγοτάραχο, αποτέλεσε η έναρξη της φωτογραφικής έκθεσης της Hannah Collins, για το βιβλίο Fragile Feast”.

Με τις εικόνες του γαλανού ελληνικού ουρανού, του ιερού βράχου της Ακρόπολης και του εμβληματικού προϊόντος του τόπου μας –τουTrikalinos Αυγοτάραχου– στην υποδοχή της κατάμεστης αίθουσας, άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση TheFragile Feast, Routes to FerranAdria, για να υποδεχθεί το κοινό της Βαρκελώνης.

Η έκθεση –η οποία θα φιλοξενείται στο Fundacio Sunol μέχρι την πρώτη Σεπτεμβρίου- είναι αφιερωμένη στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά υλικά, τα οποία ο κορυφαίος Chef Ferran Adriaξεχώρισε και με τα οποία δημιούργησε μερικά από τα πιο εξαιρετικά πιάτα στο εστιατόριο του, το EL BULLI.

Περιγράφοντας τις διαδρομές από το φυσικό περιβάλλον, τον τόπο καταγωγής και την παραγωγική διαδικασία των μοναδικών αυτών προϊόντων, η έκθεση αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο και μια αφήγηση της ιστορίας των ανθρώπων και των συνδέσεων που προκύπτουν μεταξύ τους, με αφετηρία τα ίδια τα προϊόντα.

Ιδιαίτερη η χαρά του Ferran Adria κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ζαφείρη Τρικαλινό. Μην κρύβοντας το θαυμασμό και την εκτίμησή του στον ίδιο, όσο και στο Αυγοτάραχο Trikalinos, το οποίο αγαπά ο διάσημος Chef, είπε χαρακτηριστικά:

«Το αυγοτάραχό σας κ. Τρικαλινέ είναι σπουδαίο προϊόν! Πρέπει να το διαδώσουμε στον κόσμο, όπως το Ισπανικό Jamon. Αν δεν υπήρχαν προϊόντα σαν το δικό σας, εμείς δε θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε!» και αυθόρμητα έβαλε το προϊόν στην καρδιά του για να φωτογραφηθούν μαζί.