Ψητή πατάτα με βούτυρο και Bottarga Breeze
ΥΛΙΚΑ
12 μικρές πατάτες, πλυμμένες με τη φλούδα και χαραγμένες χιαστή από τη μια φαρδιά πλευρά
12 κουτ. γλυκού βούτυρο αγελαδινό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο Trikalinos Bottarga Breeze (2 στροφές ανά πατάτα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψί, με τη χαραγμένη πλευρά προς τα πάνω.
Ψήνουμε στους 180 °C περίπου 30 λεπτά. Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, προσθέτουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού βούτρο και γκρατινάρουμε τις πατάτες για 5 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το πιπέρι και το φρεσκοτριμμένο Bottarga Breeze σε κάθε πατάτα.