ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ALFREDDO, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΠΟΤΑΡΓΚΑ
ΥΛΙΚΑ:
2 φιλέτα σκουμπρί, κομμένα σε πέντε κομμάτια το καθένα
400 γραμμάρια ζυμαρικά κοχυλάκι
200 γραμμάρια μπουκέτα μπρόκολου, στον ατμό
10 γραμμάρια αυγοτάραχο, κομμένο σε κυβάκια
1/2 λεμόνι, ο χυμός
4 κ.σ. του ελαιολάδου
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε στον ατμό τα μπουκέτα μπρόκολου για 8 λεπτά και μετά τα κρυώνουμε σε παγωμένο νερό – τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέτουμε τα κομμάτια του σκουμπριού και το αυγοτάραχο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά τα κρυώνουμε σε παγωμένο νερό. Σουρώνουμε και αδειάζουμε στο μπολ ανάμειξης.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, αδειάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
TIP: Σερβίρουμε με δροσερό λευκό ξηρό κρασί, ποικιλίες Κοτσιφάλι, Ρομπόλα ή Αηδάνι.