ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1 φιλέτο σκουμπρί, κομμένο σε 3-4 κομμάτια
300 γραμμάρια κολοκύθας, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και χοντροκομμένη
1 εσαλότ, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. του ελαιολάδου
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να μαγειρέψουμε την κολοκύθα στον ατμό, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κύβους ίσου μεγέθους. Βάζουμε τους κύβους σε ατμομάγειρα ή τρυπητό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο και βάζουμε το σουρωτήρι πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, αν χρειάζεται. Πολτοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε την κολοκύθα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ.
Σερβίρουμε τον πουρέ κολοκύθας με τα δαχτυλίδια Εσαλότ και το σκουμπρί.