ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΚΙΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΤΖΑΡΙΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1 μαριναρισμένο φιλέτο σκουμπρί, κομμένο σε 3-4 κομμάτια
1/2 κιχώριο, ψητό στη σχάρα
1/2 κίτρινο γκρέιπφρουτ, ξύσμα και χυμό
1 παντζάρι
1 κρεμμυδάκι εσαλώτ, κομμένο σε λεπτές φέτες
10 κλωναράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. του ελαιολάδου
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα για 25 λεπτά. Στραγγίζουμε το παντζάρι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να χλιαρό. Αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε το παντζάρι σε λεπτές φέτες. Μαρινάρουμε τις φέτες παντζαριού για 10 λεπτά σε ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα γκρέιπφρουτ, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και αλατοπίπερο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί πολύ (περίπου 5 λεπτά).
Τοποθετούμε το κιχώριο στη σχάρα από την κομμένη πλευρά και ψήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το κομμάτι στη μέση.
Στραγγίζουμε τα παντζάρια από τη μαρινάδα και σερβίρουμε μια στρώση από τα παντζάρια, σχηματίζοντας ένα δαχτυλίδι στο κέντρο του πιάτου. Προσθέτουμε τα κομμάτια κιχώριο και τα κομμάτια σκουμπριού.
TIP: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα παντζάρια με οποιοδήποτε άλλο λαχανικό προτιμάτε (όπως πατάτα, κουνουπίδι, μπρόκολο κ.λπ.).