e-bannerespa EΤΠΑ

ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΨΗΤΗ ΚΑΙ “ΞΙΝΗ ΚΡΕΜΑ”

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1 μαριναρισμένο φιλέτο σκουμπρί, κομμένο σε δύο κομμάτια
1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους (με το δέρμα)
10 γρ γογγύλι, ψιλοτριμμένο
60 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), σαντιγί
40 γρ ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι
1/2 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
10 κλωναράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. του ελαιολάδου
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τη γλυκοπατάτα και την ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να ψηθεί. Το κόβουμε σε τρεις χοντρές φέτες και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το τριμμένο γογγύλι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι για να δημιουργήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Αφήνουμε το να κρυώσει για μισή ώρα μέχρι να σταθεί.

Σερβίρουμε τις φέτες γλυκοπατάτας, μια μπάλα από την ξινή κρέμα και τα κομμάτια του σκουμπριού και τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το ελαιόλαδο.

TIP: Εναλλακτικά, μπορούμε να τρυπήσουμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι αφού ψηθούν, να τις γεμίσουμε με την ξινή κρέμα και να προσθέσουμε το σκουμπρί και το ελαιόλαδο.