e-bannerespa EΤΠΑ

Prevenance, Τόκιο

chef-photo
Παρά τα μόλις 41 του χρόνια, ο Hiroki Shizukai έχει ήδη ένα ιστορικό 23 ετών μαγειρικής καριέρας, ένα αστέρι Michelin και εδώ και 2,5 χρόνια είναι ο ιδιοκτήτης και Executive Chef του Εστιατορίου “Provenance”, στο Τόκυο.

logo

Μαγεμένος από το στυλ της Γαλλικής κουζίνας, την τεχνογνωσία και τις μεθόδους της, έγινε σπουδαίος υποστηρικτής της και ένας πραγματικός Πρεσβευτής της Γαλλικής μαγειρικής.

Η φύση είναι πάντα το σημειωματάριό του. Μελετώντας τη φυσική ζωή των συστατικών που χρησιμοποιεί στον τόπο γέννησής τους, παίρνει όλη την έμπνευση που χρειάζεται παρακολουθώντας τα, βρίσκοντας τους δεσμούς μεταξύ τους, αναπνέοντας την ενέργειά τους και στη συνέχεια ερμηνεύει τον τρόπο που λειτουργεί η φύση και δημιουργεί διαλόγους μεταξύ των ειδών, μέσω της φίνας μαγειρικής του.

Kalamari_with_Trikalinos_Bottagra_Powder

Η σύνδεση μεταξύ του παραγωγού και των προϊόντων του, η εξερεύνηση των παραγωγικών διαδικασιών των προϊόντων, η κατανόηση του πάθος και του οράματος του παραγωγού, έτσι ώστε η δημιουργία κάθε συνταγής να είναι μια αρμονική σύζευξη όλων των συντελεστών και των συστατικών που συμμετέχουν σε αυτή, για χάρη των πελατών του Prevenance, είναι κάτι που ασκεί με επιτυχία, μετατρέποντας κάθε δείπνο στο εστιατόριό του σε αξέχαστη εμπειρία.

restaurant

Η ζωντανή απόδειξη της μαγειρικής φιλοσοφίας του είναι το περίτεχνο πιάτο από λευκά σπαράγγια, καλαμάρι, βρώσιμα άνθη και Trikalinos Αυγοτάραχο, καθώς και η umami συνταγή που συνδυάζει Ιαπωνικά άγρια ​​χόρτα, μανιτάρια cepes, ξύσμα yuzu και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με Τρικαλινός Αυγοτάραχο Τρίμμα.

Τα αγαπημένα του τρία συστατικά είναι το φουά γκρα, το Ιαπωνικό πιπέρι Sansho και Trikalinos Αυγοτάραχο Τρίμμα.