ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΡΕΒΙΘΙ
ΥΛΙΚΑ:
1 φιλέτο σκουμπρί μαρινάτο κομμένο σε 3-4 κομμάτια
Για τη σαλάτα ρεβίθι:
120 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
1 μεσαία τομάτα (χωριστά το δέρμα από τα σπόρια)
1 passion fruit
¼ λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα του
50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. κορίανδρο ψιλοκομμένο
20 κλωναράκια σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε 40 γρ. από τα βρασμένα ρεβίθια, με 4 κ. σ. ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού στο blender και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα.
Περιχύνουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια με την κρέμα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το δέρμα από την τομάτα, κομμένη σε ζαράκι, το μαϊντανό, τον κορίανδρο, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα της σαλάτας.
Αδειάζουμε σε μπολ το χυμό και τους σπόρους από το passion fruit και προσθέτουμε τους σπόρους της τομάτας και τις 2 τελευταίες κ. σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το μίγμα της σαλάτας κυκλικά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι» στο πιάτο. Στο εσωτερικό του «στεφανιού» βάζουμε τη σάλτσα passion fruit και προσθέτουμε τα φιλέτα σκουμπρί.
TIP: Συνοδεύουμε με κράκερ παντζαριού.