ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΑΡΤΑΡ, ΔΑΝΤΕΛΑ ΠΑΤΑΤΑΣ, ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΟΥ & TRIKALINOS Αυγοτάραχο
ΥΛΙΚΑ
Ταρταρ:
100 γρ φιλέτο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ένα lime
½ πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
8 κλωναράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
5 γρ. Trikalinos Αυγοτάραχο τρίμμα
1 πατάτα, κομμένη julienne (δεν την πλένουμε και την αλατίζουμε)
Μους τυριού:
40 γρ. τυρί κρέμα (πχ κοπανιστή Μυκόνου)
10 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
15 ml κρέμα γάλακτος
20g Trikalinos Αυγοτάραχο κομμένο σε ψιλές φέτες
Αφρίνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε την ψιλοκομμένη πατάτα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά. Τοποθετούμε σε πιάτο.
Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και διατηρούμε σε ψυγείο.
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα υλικά για το ταρταρ.
Φορμάρουμε σε 3 μικρά κουπάτ το ταρταρ και τοποθετούμε πάνω από τη δαντέλα της πατάτας. Σερβίρουμε σε κενέλ τη μους των τυριών πάνω από το ταρταρ και τελειώνουμε με τις φέτες του αυγοτάραχου και λίγο ξύσμα μοσχολέμονου, σχοινόπρασσο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.