Μπρουσκέτα με ψητά σύκα και Bottarga Breeze
ΥΛΙΚΑ
6 ώριμα σύκα, κομμένα σε τέταρτα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 κλαράκια φρέσκου θυμαριού (ή ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι)
¼ φλιτζάνι φιστικι Αιγίνης χονδροσπασμένα
Φρεσκοτριμμένο Bottarga Breeze- από 2 στροφές του μύλου σε κάθε κομμάτι σύκου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετμε τα σύκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στο έτοιμο ταψί.
Περιχύνουμε το μέλι πάνω από τα σύκα και πασπαλίζουμε με τα φύλλα θυμαριού, τα φιστίκια και καρυκεύουμεμε το Bottarga Breeze (8-10 στροφές του μύλου). Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε ξανά με το Bottarga Breeze, για γεύση. Σε φρυγανισμένο ψωμί βάζουμε από 2 κομμάτια σύκο και προσθέτουμε 2 μοτσαρελίνια, και το ζουμάκι που δημιουργήθηκε στο ταψί.
ΤIP: Απολαμβάνουμε με τη συνοδεία ροζέ κρασιού.