e-bannerespa EΤΠΑ

ΜΑΥΡΟ ΛΙΝΓΚΟΥΪΝΙ, ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΤΡΙΜΜΑ

BLACK LINGUINE, CHERRY TOMATOES, ASPARAGUS AND BOTTARGA POWDER
ΥΛΙΚΑ (2 ΜΕΡΙΔΕΣ)
200 γρ. λινγκουίνι μαύρο (ή απλό σπαγγέτι)
6 ντοματίνια
6 σπαράγγια, ψιλοκομμένα
1 κ. σ. αυγοτάραχο τρίμμα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ξύσμα από μοσχολέμονο
1 κ. σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
αλάτι & πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με το χρόνο μαγειρέματος που προτείνεται στη συσκευασία.

Σοτάρουμε το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Όταν ροδίσει το πετάμε.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και ανακατεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με δυο κουταλιές της σούπας νερό – στο οποίοέβρασαν τα ζυμαρικά -και προσθέτουμε το τρίμμα αυγοτάραχο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτάκαι
προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το ξύσμα λάιμ, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε σε δύο πιάτα και περιχύνουμε με περισσότερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.