e-bannerespa EΤΠΑ

ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ (στο ζουμί τους)


INGREDIENTS 
4 μέτρια καβούρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
4 κ. γλ. αυγοτάραχο τρίμμα
1 μεγάλο κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
1 κ. γλυκού πιπερόριζα (τριμμένη)
½ μαραθόριζα (πολύ ψιλοκομμένη)
½ σκελίδα σκόρδο (πολύ ψιλοκομμένη)
1 ποτήρι του κρασιού, κρασί Μαλαγουζιά
150 ml νερό
2 κ. σ. βούτυρο
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ½ μοσχολέμονο
4 κ. σ. φύτρες μουστάρδας
Φυσικό θαλασσινό αλάτι και φρεσκο-τριμμένο πιπέρι


PREPARATION

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο (δυνατή φωτιά). Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπερόριζα, το μάραθο και τα καβούρια και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια προς χαμηλή) και σκεπάζουμε με καπάκι το σκεύος.

Μετά από 10 λεπτά, βγάζουμε τα καβούρια από το σκεύος, χαράζουμε με μαχαίρι την κοιλιά τους και τα διατηρούμε ζεστά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας και όταν ενσωματωθεί στη σάλτσα, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του μοσχολέμονου. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αυγοτάραχο τρίμμα, κατεβάζοντας το σκεύος από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο από μια κουτάλα της σάλτσας και καθίζουμε επάνω το κάθε καβούρι. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με τις φύτρες μουστάρδας.