ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ TRIKALINOS ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ
Κρέμα αγγουριού
1 αγγούρι
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό (0-2% λιπαρά)
10 φυλλαράκια μέντας
1cm πάχους φέτες ενός μέτριου ανανά
1 κ.γλ. Αυγοτάραχο τρίμμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Κρέμα Χρένου
30γρ. χρένο
10 κλωνάρια σχινόπρασο
10 φυλλαράκια φρέσκο κορίανδρο
1 μικρή χούφτα ανάμικτα φύλλα πράσινων σαλατικών (αντίδια εσκαρώλ, λόλο πράσινο,
γλυστρίδα, νεροκάρδαμο, φύλλα μουστάρδας), για κάθε μερίδα
4-5 λεπτές φέτες αυγοτάραχο, για κάθε μερίδα
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, το αγγούρι με το δέρμα του (χωρίς τους σπόρους), το αλάτι και το πιπέρι και τοποθετούμε σε ψυγείο.
Βουτάμε τις φέτες του ανανά σε λάδι , προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις σοτάρουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το αυγοτάραχο τρίμμα, κόβουμε σε κύβους και τοποθετούμε σε ψυγείο.
Αλέθουμε στο μίξερ χρένο, σχινόπρασο και κορίανδρο με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε ψυγείο.
Αναμιγνύουμε ελαφρά τα φύλλα σαλατικών με μία κ. τσ. από κάθε μια από τις κρέμες και τα τοποθετούμε διάσπαρτα σε πιάτο. Προσθέτουμε διαδοχικά (και με τυχαία διάταξη) 4-5 καρέ του ανανά, 2 κ. τς. από κάθε μία από τις κρέμες, τις φέτες του αυγοτάραχου και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες 9 μερίδες.
Προαιρετικά, προσθέστε 2-3 άνθη αρμπαρόριζας.