e-bannerespa EΤΠΑ

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΟΤΕ ΜΕ ΑΦΡΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟΥ


ΥΛΙΚΑ

½ κ. μπαρμπούνια (ή κουτσομούρες)
1/2 πορτοκάλι, το χυμό του
1/2 μοσχολέμονο, το χυμό του
10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
2 κ. σ. αφρό αυγοτάραχου (προηγούμενη συνταγή)
1 πρέζα Αφρίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρουμε τα μπαρμπούνια στο χυμό των εσπεριδοειδών και το θυμάρι, για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε από τη μαρινάδα και αλατίζουμε. Αφήνουμε να σταθούν σε χαρτί κουζίνας για 3 λεπτά και σοτάρουμε με το λάδι σε αντι – κολλητικό τηγάνι.

 

Σβήνουμε με τη μαρινάδα και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Σερβίρουμε τα μπαρμπούνια με τον αφρό αυγοτάραχου και φέτες από αυγοτάραχο (προαιρετικά).