ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΑΡΑΚΑ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ TRIKALINOS ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρακά
20 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
50 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
50 μλ λευκό κρασί
ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί ο αρακάς
12 σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
20γρ. αυγοτάραχο, σε φέτες
κόκκους ροζ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω το πράσο με το ελαιόλαδο. Μόλις μαραθεί, προσθέτω τον αρακά και ανακατεύω για 3 λεπτά, σβήνω με το κρασί και προσθέτω τον άνηθο. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτω το νερό και χαμηλώνω τη φωτιά.
Όταν βράσει ο αρακάς, πολτοποιώ και σερβίρω σε 6 πιάτα, γαρνίροντας κάθε πιάτο με 3 σταγόνες ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και μοιράζω τις φέτες του αυγοτάραχου.