e-bannerespa EΤΠΑ

ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ


ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες)

1/2 κιλό φακές καθαρισμένες
1 μέτριο κρεμμύδι, ξερό ξεφλουδισμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
½ κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
24 γρ. αυγοτάραχο, σε ψιλές φέτες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα και σχινόπρασο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φακές με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και το νερό σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφαιρούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη. Αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πήξουν.

Σερβίρουμε σε έξι πιάτα βαθιά και στο κέντρο προσθέτουμε τέσσερις ψιλές φέτες αυγοτάραχο. Γαρνίρουμε με το ελαιόλαδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σχινόπρασο.

TIPS: Μπορούμε να πολτοποιήσουμε τη σούπα, μέχρι να γίνει βελουτέ. Επίσης, μπορούμε να συνοδέψουμε με μία κουταλιά του γλυκού, τυρί Κατίκι.