e-bannerespa EΤΠΑ

TIP ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΦΕΙΡΗ

Συμβουλές χρήσης

Για να αφαιρέσετε εύκολα το προστατευτικό κερί, αφήστε το αυγοτάραχο έξω από το ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το κόψετε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Κρατήστε το υπόλοιπο κερωμένο αυγοτάραχο στο συρτάρι του ψυγείου, καλύπτοντας την κομμένη πλευρά με μεμβράνη τροφίμων.

Δοκιμάστε το:

  1. Απλά, σε λεπτές φέτες (συνοδεύει ευχάριστα ένα malt ουίσκι, ελαφρώς καπνιστό).
  2. Με αμύγδαλα καβουρδισμένα ή ψημένα κουκουνάρια.
  3. Σε μία βουτυρωμένη φέτα ψωμιού.
  4. Σε ένα βραστό αυγό 5 λεπτών (θα μπορούσε επίσης να είναι σε τηγανητά, ποσέ ή αυγά σκράμπλ, επίσης).
  5. Σε ένα τοστ μελπά, με λιωμένο τυρί (πχ: κατσικίσιο τυρί, μοτσαρέλα κλπ.).
  6. Με αποξηραμένα σύκα (θα μπορούσε επίσης να είναι σε ένα τοστ μέλπα αλειμμένο με κατσικίσιο τυρί, μια λεπτή φέτα αποξηραμένου σύκου και μια φέτα Trikalinos Αυγοτάραχο).
  7. Με ξύσμα μοσχολέμονου και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
  8. Σε μελμπά τοστ, αλλειμένο με πατέ από φουά γκρα.
  9. Με μια ψητή πατάτα, ελαφρώς βουτυρωμένη, με μια πρέζα Αφρίνας και φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.
  10. Σε ένα blini με φρέσκια κρέμα, ψιλοκομμένο ασπράδι αυγού, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο,  ξύσμα μοσχολέμονου και αλεσμένο πιπέρι Tellicherry.

Συμβουλές χρήσης

1. Κόβουμε ένα μεγάλο
κομμάτι αυγοτάραχο
2. Αφαιρούμε το
προστατευτικό κερί
3. Κόβουμε σε λεπτές φέτες