e-bannerespa EΤΠΑ

ΤΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κατέχοντας σημαντική θέση στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων και του Βυζαντίου, αποτελεί κομμάτι της γαστρονομικής μας κληρονομιάς.

To Trikalinos Αυγοτάραχο είναι ένα προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας με κραταιά γεύση και μακρότατη επίγευση. Όσο πιο βελούδινη η υφή του, τόσο πιο πλούσιο διατροφικά.

Το Trikalinos Αυγοτάραχο αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας, του οποίου η εξέλιξη μας δίνει την ευχέρεια να δημιουργήσουμε ευφάνταστα και νόστιμα πιάτα, ξεπερνώντας τη παράδοση που επέβαλε να τρώγεται σκέτο ή με λίγο ψωμί.

Παντρέψτε το με όσπρια, λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά σαν προσφάϊσμα, για να φέρει τη θαλασσινή αύρα στο τραπέζι σας.

Το Trikalinos Αυγοτάραχο έχει μεγάλη διατροφική αξία, καθώς έχει χαμηλότερη αλατότητα και τα επίπεδα υγρασίας του είναι σημαντικά. Για το λόγο αυτό και καθώς είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα, πρέπει να συντηρείται και να φυλάσσεται στο ψυγείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, έτσι ώστε να παραμένει πάντα ζουμερό.

Προκειμένου να το κόψουμε, το αφήνουμε 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ώστε να μαλακώσει το κερί που το προστατεύει.

Κόβουμε με μαχαίρι το κομμάτι που θέλουμε να καταναλώσουμε, το ξεφλουδίζουμε από το κερί του, τυλίγουμε το υπόλοιπο με μεμβράνη τροφίμων και το τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο.